Loafers barbati din piele naturala

Loafers barbati din piele naturala

Loafer  este un pantof casual sau un pantof elegant?

 Penny loafer este o enigmă, atât de greu de stabilit. Și povestea sa neobișnuită este legată de această întrebare.Ne vom uita la rădăcinile acestui pantof clasic, la modul în care s-a dezvoltat și vom vorbi cu designeri de stil pentru a obține punctul lor de vedere. Și bineînțeles că a trebuit să aflăm care este cea mai bună culoare.

Loaferi piele intoarsa Gregorio Rizo

https://gregoriorizo.ro/186-loafers-

Deci, ar trebui să-i porți în stil casual atunci când te relaxezi, la serviciu sau la o ocazie specială?

Pentru verisorii lor  un oxford, un brogue sau un derby, știi imediat că aspectul este formal, elegant și inteligent. Cu siguranță pantofi eleganti. Dar cu un penny loafer? Într-un minut puteai vedea pe cineva purtându-i cu pantaloni scurți plimbându-se pe plajă, apoi pe altcineva conducând sala de consiliu.Depinde de atât de mulți factori - culoarea, materialul, stilul și designul și în ce țară din lume trăiești. Uneori se potrivește perfect, este conservator și intelligent.

 

Așa că haideți să vedem cum a început acest model clasic, cum a evoluat, apoi să privim cele mai bune modalități de a-l asorta și să vedem care ar putea fi cea mai bună alegere de culoare pentru dvs.

Istoria a penny loafer

Povestea spune că călătorii din SUA care vizitau Europa în anii 1930 au aflat și au început să le placă acești pantofi noi de tip mocasin care erau fabricați în Norvegia. Deveniseră un mare succes în Europa. Au fost dezvoltate de producătorul norvegian de pantofi Nils Tveranger. Reviste ale vremii, inclusiv Esquire, au arătat fermierii și pescarii locali care le poartă. Nils însuși fusese, la rândul său, inspirat de mocasinii pe care-ipurtau indienii nativi americani când învățase să facă pantofi în SUA. Așa că ideea prinsese contur.

https://gregoriorizo.ro/186-loafers-

 

Vestea a ajunsși a început să se răspândească în SUA. Curând, un nou pantof numit „The Loafer” a fost dezvoltat și lansat de familia Spaulding din New Hampshire. Alți oameni au început, de asemenea, să producă acești pantofi noi, iar în 1934 producătorul de cizme GH Bass of Maine a scos la iveală designul lor de mocasini „Weejuns”. (Da, sună un pic ca norvegiană, nu-i așa?) În designul lor, au adăugat cureaua încrucișată din piele distinctivă cu semiluna decupată și asa  s-a născut aspectul loafer.

Penny Loafer

 

Penny Loafers patina manuala

Spunem uite pentru că partea „penny” a venit mai târziu. Din nou, legenda spune că studenții de la Ivy League, purtând mocasini, au pus câte un ban în fiecare slot. Ei bine, acest lucru s-a dovedit foarte util când au rămas fără bani după o noapte întreagă și apoi si-au amintit unde au lăsat doi bănuți pentru a da acel apel de urgență pentru a obține o călătorie catre acasă. Pe măsură ce anii au trecut și tarifele telefonice au crescut, bănuții au devenit bani mai mari.

 

E adevărat? Un mit urban sau poate doar o încercare plăcută de decorare individuală de către studenți cu prea mult timp liber la dispozitie. Cine ştie.Oricum noul nume ramasese.

Deci, ce-i cu toată istoria asta?

Ei bine, acești jucători deștepți Ivy League părăseau în curând universitatea și se mutau în sălile de consiliu ale unor mari companii americane, iar mocasinii lor au venit cu ei. Motiv pentru care astăzi în SUA, de la New York la Los Angeles, anumite modele de mocasini negri sunt acum considerate la fel de formale ca un oxford. Și poate un pic mai mult American too.

Evoluția designului penny loafer

Mulți designeri din întreaga lume au avut atunci punctul lor de vedere cu privire la adaptarea și evoluția designului. Ca să încerci diferite forme ale degetelor de la picioare și să adaugi detalii pantofilor. Guccio Gucci lucrase la hotelul Savoy din Londra și văzuse cum elita de după primul război mondial  iubeau caii și cursele. Loaferul Gucci, cu catarama metalică în stil ecvestru, a provocat un val urias când a fost lansat la mijlocul anilor 1950. De asemenea, mai târziu au lansat versiunea lor a mocasinului Gucci. Îndrăgit mai întâi de aristocrația europeană iubitoare de cai, apoi de vedetele de la Hollywood  precum Cary Grant și Grace Kelly. Acești pantofi mocasnici noi la modă au arătat că un pantof fara siret poate fi elegant, sofisticat și stylish.

 

Și așa a luat naștere mocasinul elegant în stil italian.

 

Aspectul smart si eleganta italiana a pantofilor eleganti  a devenit o influență uriașă în jurul anilor 1950 până în anii 1960 și este și astăzi cu noi.

 

All comments

Leave a Reply

Produs adaugat pentru comparare.