Care este diferenta dintre pantofi Oxford si Derby.

Care este diferenta dintre pantofi Oxford si Derby.

Ce este un pantof Oxford?

În timp ce istoria sa este dezbătută, știm cu siguranță că pantofii Oxford și-au câștigat numele de la studenții din oraș, alături de care faceau furori în anii 1800. De atunci, acest pantof tradițional pentru bărbați a devenit sinonim cu îmbrăcămintea formală și de afaceri, dar este, în egală măsură, o modalitate ideală de a îmbrăca ținutele mai casual, cum ar fi pantalonii chino.

Principala diferență dintre un Oxford și un Derby constă în șireturi. Primul are un sistem de șireturi închis în care sferturile, urechile laterale în care sunt perforate ochiurile șiretului, sunt cusute sub partea din față a pantofului, cunoscută sub numele decaputa. Pentru cei care încă nu sunt siguri, la ce ne referim în esență este cusătura care trece direct sub șireturi.

Ce este un pantof Derby?

Mai potrivit pentru un gentleman care are un rist mai înalt, Derby-ul este considerat în mod obișnuit a fi o evoluție, cel puțin în ceea ce privește confortul, a lui Oxford. Lăsând deoparte ceea ce a fost primul, ceea ce putem fi cu toții de acord este că pantofii Derby au un aspect mai relaxat, oferind pantofului un plus de diversitate atât în ceea ce privește modul în care sunt purtati - smart sau casual - cât și modul în care sunt fabricați, pielea intoarsa fiind la fel de populară.

Spre deosebire de un Oxford, pantoful Derby are șireturi deschise, ceea ce înseamnă că carambii sunt cusuti  deasupra caputei.Observați cum nu există nicio cusătură între limbă și partea din față a pantofului. Mai puțin legate atât ca aspect, cât și ca potrivire, șireturile mai strânse permit mai multă libertate de mișcare.

All comments

Leave a Reply

Produs adaugat pentru comparare.