Patina manuala

Patina manuala

PATINA

Când intrați pentru prima dată în lumea pantofilor cu patină, intrați într-un univers complet diferit - o lume complet nouă și rafinată. Cel mai probabil, ați auzit deja pe cineva vorbind despre acest subiect sau poate citiți pentru prima dată despre el.

În orice caz, pantofii cu patină sunt într-adevăr un concept de care trebuie să fiți conștient. Mai ales dacă sunteți un pasionat de pantofi, așa cum suntem noi mândri să fim. Deci, dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre arta rafinată a pantofilor cu patină, vă rugăm să citiți mai departe.

Vom începe prin a explica de unde provine numele.

CE SUNT PANTOFII PATINA?

Pantofii Patina sunt o pereche rafinată de pantofi care au primit o finisare minunată. Nu orice fel de finisare, ci una antică – o tehnică italiană antică cunoscută sub numele de „anticatura” sau „finisare antică”.

PENTRU A CREA PANTOFII PERFECȚI DE PATINA ESTE NECESAR UN PROCES METICULOS ȘI LUNG DE VOPSIRE MANUALĂ A PIEII.

Această tehnică, care ne permite să creăm pantofi patinați unici pentru bărbați, poate dura până la câteva zeci de ore pentru o singură pereche de încălțăminte artizanală.

Rezultatul, însă, chiar merită. Pantofii autentici pentru bărbați de ultimă generație sunt de obicei confecționați din piele de vițel natur, pe care sunt aplicate straturi minunate de pictură manuală.

Se poate folosi și piele obișnuită, dar posedă deja o culoare de bază care influențează rezultatul final.

CUM SE FAC PANTOFIIPATINAȚI?

Pentru a face pantofi cu patină și a obține rezultatul dorit, artizanii cu experiență aplică mai multe straturi de uleiuri esențiale, pigmenți și coloranți pentru piele. În funcție de efectul final care urmează să fie atins, unii artiști folosesc mai multe vopsele cu scopul de a obține o culoare unică cu un singur tip de variație - ceea ce numim efectul de patină.

Dacă procesul descris vă amintește de ceva anume, cel mai probabil este cel al maeștrilor renascentiști care, cu o pricepere aproape de neimaginat, au creat adevărate opere de artă.

Pigmenții sunt echilibrați împreună, amestecați unul cu altul prin cârpe, perii și bureți de diverse dimensiuni și forme. Așa cum un artist are nevoie de pânza goală pentru a oferi produsul imaginației sale, la fel și cizmarul are nevoie de un tip special de piele.

All comments

Leave a Reply

Produs adaugat pentru comparare.