Gregorio Rizo

Since 1989

Everyone's Favourite Shoes

Wear your safety shoes

Get's You Where You're Going

About us:

Istoria brandului incepe in anul 1989, cand mocasinii colorati au intrat in aproape toate casele din Romania. Daca nu fizic, macar prin intermediul celebrei reclame care rula in heavy-rotation in pauzele publicitare: “Alungati monotonia si cumparati un pantof Gregorio Rizo!”. Potrivit documentelor oficiale, marca a fost inregistrata de Gregorio Rizo Baeza, din localitatea spaniola Elche, Alicante, in 1989.

Alungați monotonia și cumpărați un pantof Gregorio Rizo”- sub acest slogan brand-ul a pornit în aventura sa pe piața româneasca pentru crearea pantofului perfect în urma cu mai bine de 25 de ani.

Aceasta “nebunie” a durat cativa ani, pana pe la mijlocul anilor ’90, cand brandul a disparut de pe piata din Romania, ajungand pe piata din America . Specialiștii americani de modă consideră mocasinul unul dintre cele cinci stiluri de pantofi pe care orice bărbat trebuie să le aibă în garderoba sa.

Povestea Gregorio Rizo a pornit din dorința de a oferi pieței autohtone, invadate de produsele de import,produse de calitate fabricate în România. Telul nostru este de a ajuta la dezvoltarea continua a unor produse care pun accent pe calitate și detaliu,la preturi accesibile direct de la producător și care sa reprezinte prima alegere a clienților noștri.

Talpa pantofilor este realizata dintr-un cauciuc de calitate , usor si rezistent ,oferind un nivel si mai ridicat de confort.

In anul 2018, Theodor Cosmin Vlasceanu pune din nou in miscare pe piata romaneasca faimosii mocasini denumiti si loaferi , sub aripa firmei mama Gregorio Rizo, marca înregistrata exclusiv in România și Europa.

Dorim sa ne adresam persoanelor active, care cauta sa pastreze un echilibru perfect intre aerul clasic si seznualitate , femeilor care doresc sa arate ireprosabil in fiecare moment.

Se spune ca o tinuta perfecta este cea pe care o compui incepand de la pantofi. Atunci cand vine vorba de moda masculina, mocasinii reprezinta produsul vestimentar tot mai des intalnit deoarece este un articol modern, dar mai ales versatil, care poate fi integrat in mai multe tipuri de tinute, in functie de evenimentul la care trebuie sa participi.

Poate la prima vedere nu o sa te indragostesti de ei, insa de la prima purtare o sa ii adori! Vorbim despre cele mai comode incaltari create vreodata!

 

Avantajele mocasinilor:

-Sunt comozi si usor de purtat, indiferent de destinatie;

-Pielea este moale si arata rafinat;

-Gama vasta de modele si culori;

-Sunt potriviti pentru toate buzunarele;

-Se curata usor;

-Ofera un efect cool outfit-ului ales;

-Materialele din care sunt facuti sunt rezistente, astfel ca durata lor de viata este mai mare;

-Talpa pantofilor este realizata dintr-un tip de cauciuc de calitate inalta dar si flexibil in acelasi timp pentru a prelua din soc in timpul mersului pe diferite suprafete si pentru a se misca in concordanta cu anatomia piciorului, devenind astfel un tip de incaltaminte indicat mersului indelungat;

-Sunt realizati din piele tratata in diferite moduri pentru a le conferi texturi si aspecte diferite.

Beneficiile talpii de cauciuc

-ofera un confort sporit pentru picioare;

-este bun izolator;

-durata de viata mai mare;

-este impremeabila;

-isi pastreaza forma si structura;

-cauciucul este usor si flexibil.

 

 

 

Shoe care!

 

Un pantof bine ingrijit este ca o carte de vizita!

  A lua o mica pauza din purtarea pantofilor de piele are un impact semnificativ in ceea ce priveste cresterea duratei de viata a acestora. Intr-o anumita masura pielea absoarbe si retine umezeala atat din interior cat si din exterior, prin urmare acest lucru poate duce la deformarea pantofilor, iar pielea devine mai putin stabila daca este purtata frecvent.

  Puteti ramane multumit/a de calitatea produsului daca faceti o pauza de aproximativ o zi dupa ce i-ati purtat. 24 de ore reprezinta timpul optim pentru a restabili materialul si forma originala a pantofului.

  Foloseste sanuri ! Scopul acestora este de a pastra forma pantofului. Atunci cand alegeti sanuri pentru pantofi asigurati-va ca le-ati ales corect ( adica in functie de marimea pantofului). Folosirea incorecta duce la deteriorarea produsului!

 

 

 

 

Curatarea corecta a pantofilor:

Ingrijirea pantofilor este o arta in sine si o sarcina pe care din ce in ce mai putini oameni au timp sa o faca.

Asa cum folositi cu regularitate crema de maini pentru a va proteja pielea, ar trebui sa va tratati si “a doua piele”, adica pantofii, la fel de bine.

 

Cum curat pantofii din piele box (neteda)?

Pielea box sau neteda este una din cele mai intalnite si folosite.

Se sterge produsul de praf cu o laveta moale din bumbac, in cazul in care produsul a fost supus unor conditii meteo nefavorabile( ploaie, ninsoare), nu se usuca la o sursa de caldura deoarece pielea devine scortoasa, se usuca la temperatura camerei. Dupa curatare se intretine cu o crema de culoare sau neutra.

Cum curat pantofii din piele nabuc?

 

Nabucul este un fel de piele intoarsa, de obicei de culoare alba, cu aspect mat, catifelat, obtinuta din piele de bovine.

  Pielea nabuc se curata cu solutii speciale pentru acest tip de piele si cu o perie foarte fina.

Cum curat pantofii din piele intoarsa?

  Pielea intoarsa este unul dintre cele mai elegante si si versatile materiale, de care nu poti decat sa te indragostesti iremediabil.

In primul rand, va trebui sa achizitionezi o perie si solutii speciale pentru curatarea acestui tip de piele. De obicei, aceasta are o parte cu peri, pentru indepartarea mizeriilor, si o parte de cauciuc, pentru revigorarea aspectului catifelat al suprafetei. Daca ai articole vestimentare sau incaltaminte din piele intoarsa pe care le porti destul de des, ar fi recomandat ca dupa fiecare utilizare sa le periezi, mai intai cu partea cu peri. Daca materialul are noroi pe el, niciodata nu incerca sa il cureti prin frecare atunci cand este umed. Asteapta mai intai sa se usuce, apoi foloseste peria cu partea cauciucata impreuna cu un produs specific de curatare pentru a indeparta noroiul. 

Cum pastrez talpile albe ?

În ultimii ani, tălpile de cauciuc albe au devenit extrem de populare în lumea modei de încălțăminte. Este de la sine înțeles că acest tip de talpă este foarte sensibil la murdărie. Dacă doriți să curățați o talpă albă, vă recomandăm pur și simplu să folosiți un burete de bucătărie , să-l umeziți cu apa si stergeti cu o carpa.

Dupa curatare!

  Dupa curatare introduceti sanurile in incaltaminte, astfel incat sa isi pastreze forma. Daca nu detineti sanuri, puteti improviza cu usurinta folosind ziare vechi.

 

 

Pastrarea picioarelor santoase!

 

 

Intodeauna sa ai grija de sanatatea picioarelor tale. Așa cum stabilitatea unui copac depinde de rădăcinile sale , cu oamenii totul începe la picioare. Picioarele sănătoase sunt cheia bunăstării generale.

Pentru noi, este important să furnizăm informații valoroase despre picioare și să sensibilizăm cu privire la subiectul important al îngrijirii piciorului.

Rețineți: acest articol nu este un instrument de autodiagnosticare și în niciun caz nu înlocuiește un diagnostic de către medicul de familie.

Stiati ca aproape 25% din toate oasele se gasesc in picioare?

Fiecare picior contine 26 de oase, adica un total de 52 de oase la ambele picioare.Există, de asemenea, 13 articulații și multe cartilaje și tendoane diferite.

Piciorul este încorporat într-o articulație cu bilă și se poate roti și se extinde în toate direcțiile. Pe de o parte, este capabil să susțină întreaga greutate corporală.

Semnele de deteriorare a picioarelor devin adesea vizibile dupa trecerea anilor. Cu toate acestea, studiile arată că tulburările piciorului sunt adesea ereditare. Luati in considerare problemele pe care parintii sau bunici dumneavoastra le au. Menținerea picioarelor sănătoase ar trebui să fie o prioritate pe tot parcursul vieții.

Pe scurt: întotdeauna se plătește pentru a investi în picioare sănătoase .

Există două arcade (o arcadă longitudinală de la bilele picioarelor până la călcâie și o arcadă transversală de la vârfurile mari până la cele mici), care sunt legate spiralat împreună într-un mod care le permite să acționeze ca amortizoare.

Dacă acest arc se scufunda, poate duce la bolile piciorului, cunoscute sub numele de arcade căzute, picior plat sau picior splay. Dacă arcul este prea pronunțat, deformația este denumită picior gol.                    Păstrarea acestui arc în locul potrivit este ceea ce considerăm a fi unul dintre principalii factori implicați în menținerea picioarelor sănătoase. Acest lucru se poate face prin efectuarea exercițiilor adecvate și purtarea încălțămintei potrivite.

Oamenii sunt construiți pentru a călători pe distanțe lungi. De fapt, se spune că ne deplasam între 40.000 și 80.000 km în timpul vieții noastre.

Două dintre principalele probleme care afectează astăzi societatea se manifestă și în picioare - și anume lipsa exercițiilor regulate și a obezității. Când vine vorba de mersul pe jos, ar trebui să optezi pentru incaltaminte adecvata. Plimbarea regulată cu încălțăminte de înaltă calitate, este o adevărată binecuvântare pentru picioarele tale. Sprijină bunăstarea lor și le menține sănătoase.

 

Pe masura ce inaintam in varsta, multi dintre noi incepem sa suferim de dureri de spate.Știați că adesea picioarele ne dau semnale de avertizare?

Incaltamintea incomoda provoaca dureri de spate!

Felul in care simtiti un pantof poate sa influenteze modul in care calcati sau pozitia intregului organism si implicit a coloanei vertebrale. Nu putini sunt cei care se plang de dureri de spate, fara sa isi inchipuie ca aceasta problema este cauzata de un lucru atat de simplu ca incaltamintea purtata zilnic.

Medicii ortopezi sustin ca alegerea unor pantofi incomozi poate crea o stare generala proasta a organismului, dar si dureri de spate. Totodata, sustin specialistii, incaltamintea cu toc prea inalt poate favoriza evolutia unor afectiuni ale piciorului, cum ar fi devierea degetului mare sau deformarea degetelor.

Trebuie sa avem o incaltaminte care sa nu afecteze tonicitatea, musculatura si ligamentele picioarelor. O incaltaminte incomoda poate provoca si dureri ale genunchilor. Incaltamintea ideala este cea care respecta configuratia anatomica a piciorului.

Este necesar sa alegem pantofi de calitate, rezistenti si care sa nu duca la instabilitatea articulara.

SPUNE-MI CE INCALTAMINTE PORTI , CA SA ITI SPUN DE CE TE DOR PICIOARELE !

 

 

Lucruri pe care trebuie sa le luati in considerare cand cumparati pantofi:

 

Vom incepe cu cel mai important sfat:

Pantofii ar trebui sa se conformeze cu forma picioarelor dumneavoastra si nu invers. In consecinta, un pantof nou ar trebui sa se potriveasca perfect cu piciorul in ceea ce priveste lungimea si latimea.

Cel mai important, degetele de la picioare au nevoie de suficient spatiu.

Potrivit studiilor aproape 80% din populație cumpără pantofi care nu se încadrează în mod corespunzător.În timp ce femeile au tendința de a cumpăra pantofi prea mici, bărbații au mai multe șanse de a cumpăra pantofi prea mari.

Pastrati asteptarile dumnevoastra ridicate:

Pantofii trebuie să fie din piele moale, ori de câte ori este posibil și să ofere picioarelor suficient spațiu - în toate cele trei dimensiuni: înălțime, lățime și lungime. De îndată ce un pantof începe să te frece, știi că nu este cel potrivit pentru tine.

Luați-vă timp când cumpărați pantofi:

Ar trebui să verificați, de asemenea, interiorul pantofilor pentru orice cusături care pot fi inconfortabile sau orice umflături sau zone întărite.

O talpa flexibila este o necesitate:

Când ai dimensiunea și lățimea corectă, ar trebui să-ți îndrepți atenția asupra tălpii flexibile a încălțămintei. Flexibil înseamnă capacitatea de a îndoi. Prin urmare, ar trebui să faceți testul "încovoiere". Dacă îndoiți pantoful și talpa are o formă V, atunci pantofii au o flexibilitate exemplară.

Incercati ambii pantofi:

Picioarele nu au aproape niciodată aceeași lungime și lățime. Oamenii dreptaci au de obicei un picior drept dominant, care este mai mare ca stangul. De aceea ar trebui să incercați întotdeauna ambi pantofi și nu doar unul. Mai mult picioarele devin mai lungi și mai largi cu vârsta. În consecință, mărimea încălțămintei se poate schimba odată cu vârsta.

Timpul zilei este important:

Picioarele isi schimba dimensiunea si forma in functie de ora din zi, in special in zilele de vara insorite cand se produce umflarea.

Acordați atenție finisajului din piele:

Nu trebuie să neglijați dacă pantoful este fabricat din material sintetic sau din piele .Pielea este un produs natural cu proprietăți distincte . Nici un alt material nu este la fel de flexibil și nu poate absorbi și elibera umezeala atât de ușor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabel marimi:

TEHNICI DE CONSTRUCTIE A PANTOFILOR GREGORIO

 

Produs adaugat pentru comparare.